torstai 29. tammikuuta 2015

Pentulaatikon kokoinen maailma

Pennut ovat saaneet tehdä tuttavuutta Lumi-koiraan. Sokeri suorastaan rakastaa Lumia, kehräys vain yltyy (jos mahdollista) kun Lumi käy tervehtimässä Sokeria ja pentuja. Talouden toinen kissa, Jade, on myös käynyt varovasti kurkistamassa pentuja. Toista kissaa, Kuuta, kiinnostaa lähinnä pentuhuoneessa tarjolla olevat eväät. 

"Äiti, älä nyt viitsi, mä oon jo puhdas!" Omaa tahtoa alkaa jo löytyä! 
Masut täynnä on hyvä nukkua!


tiistai 27. tammikuuta 2015

Ensimmäiset päivät

Pentujen ensimmäiset päivät ovat sujuneet hyvin. Kaikilla on noussut paino tasaisesti ja Sokeri kehrää pennuilleen jatkuvasti. Välillä Sokeri on käynyt myös pentuhuoneen ulkopuolella tervehtimässä talouden muita kissoja ja koiria sekä syömässä. Pentulaatikossa käy kova melske, aina kun Sokeri palaa retkiltään muualle taloon kaikki pennut vikisevät kilpaa ja haluavat heti emon luokse. Sokeri on hyvin omapitäväinen pennuistaan; kun pentuja nostelee punnituksia varten pois Sokerin luota, Sokeri huolestuu heti ja meinaa tulla perässä. Alun hämmennyksen jälkeen siis äidinvaistot ovat heränneet hyvin!
Uni maistuu pennuille!

Haukotus!

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pennut

Kaikki pennut ovat hopeatäplikkäitä. Pennuista kaksi on tyttöä ja kolme poikaa. Kuvissa pennut muutaman tunnin ikäisinä. 





Pennut syntyivät

Vihdoinkin pennut syntyivät! Lopputiineydestä Sokeri oli jo niin iso, että tuntui uskomattomalta, että miten on edes mahdollista kissan olla niin iso. Ultrassa oltiin nähty kaksi pentua, mutta lopulta niitä tulikin kokonaista viisi. Kaikki olivat myös melko isoja, painot olivat syntyessä välillä 104-124g. Ei siis ihme, että Sokeri oli lopputiineydestä valtaisa!

Synnytyksen alkaessa Sokeri oli aluksi hyvin hämillään tilateesta, ja talouden toinen kissa, Jade jolla oli omat pennut puolitoistavuotta sitten, toimi doulana. Sokeri odotteli synnytyksen käynnistymistä siis Jaden vieressä, mutta synnytyksen alettua Sokeri siirtyi toiseen huoneeseen synnyttämään omassa rauhassa.

Pennut ovat kovin eläväisiä, kaikki alkoivat heti synynttyään huutamaan ja sama meininki jatkuu, jos ne nostaa hetkeksikään pois Sokerin luota. Vilskettä riittää kovasti pentulaatikossa!

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Potkuja!

Tänään tuntui ja näkyi pentujen ensimmäiset potkut. Kovasti siis tapahtuu jo Sokerin mahassa! Sokeri itse vaikuttaa lähinnä hämmentyneeltä, näin ensimmäistä pentuettaan odottavana se tuskin vielä tietää, mitä oikein tapahtuu. Tässä vaiheessa tiinneyttä (viikko 7) pennut ovat jo kehittyneet jo ihan kissanpentuja muistuttaviksi olennoiksi, tämän jälkeen ne lähinnä kasvavat kokoa. Sokerin masu rupeaa kyllä olemaan jo niin iso, että tuntuu ihmeelliseltä että sen pitäisi vielä kaksi viikkoa kasvaa kokoa!

Sokeri on edelleen oikein tyytyväinen kissa, uni ja ruoka maistuvat, ja kehräystä riittä! Hieman väsyneempi Sokeri on ehkä ollut kuin yleensä, mutta kyllähän monen pennun kokoisen mahan mukana kantaminen ja pentujen kasvattaminen kysyykin voimia!

torstai 8. tammikuuta 2015

Sokerin perhe

Sokerin perheeseen kuuluu tällä hetkellä Sokerin itsensä lisäksi kaksi muuta kissaa sekä kaksi koiraa.


 Shetlanninlammaskoira Lumi.


Saksanseisoja Sissi.

Sokerin kissakaverit, Kuu (vasemmalla) ja Jade. Nämä kissaneidit ovat äiti ja tytär. 

lauantai 3. tammikuuta 2015

Pentuodotuksia

Sokeri astutettiin egyptiläiset sukujuuret omaavalla Rami-kissalla 21.11.14 ja ultrattiin tiineeksi 13.12.14. Odotettavissa on pentuja tammikuun lopulla, laskettu aika on välillä 23.1.-28.1. Väritykseltään nämä maupennut tulevat olemaan hopeatäplikkäitä ja mahdollisesti myös mustasavuja, teoriassa mahdollisia ovat myös ruskeatäplikkäät ja mustat. Pennut ovat Iltavillin kasvatteja, ja yhdelle tai kahdelle pennulle etsitään sijoituskotia.

Sokeri on ollut hyvin tyytyväinen odottava äiti. Tiineys näkyy jo selvästi, mutta kasvaneesta mahastaan huolimatta Sokeri jaksaa leikkiä muiden kissojen sekä huiskulelujen kanssa. Sokeri myös kehrää kovasti ihan kaikelle mahdolliselle. Pentujen hoitamista Sokeri on harjoitellut putsaamalla talouden koiria, joissa Sokerin mielestä ilmeisesti riittää putsattavaa! Pinta-alaakin on hieman enemmän kuin tulevilla pennuilla... Sokeri on myös ollut hyvin kiinnostunut mm. vaatekaapeista ja lattialle jätetyistä pahvilaatikoista. Synnytyspaikka on siis jo hakusessa!